Scholen 
 
Voor de creatieve ontwikkeling van kinderen bied ik lessen beeldende vorming aan.  Ook ontwikkel ik graag een les passend bij een actueel thema binnen de school, eventueel met bijbehorende doorlopende leerlijnen. 

Naast losse workshops kom ik ook graag een dag invallen op een basisschool! De leerlingen krijgen dan een aangepast programma die dag, alle nodige materialen neem ik mee naar de school. 

Wil je meer weten, of gebruik maken van een van mijn lesprogramma's neem dan contact met mij op!

 
Hieronder drie voorbeeld lessen.
 
Les Selfies borduren
Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
We zijn zo gewent selfies te maken en de meest perfecte bewaren. Tijdens deze les maken we een foto met een polaroid camera. Het is een momentopname die we vervolgens gaan bewerken. We laten ons daarbij inspireren door kunstenaar Josse Romussi.
Tijdsduur: 1 les van 1,5 uur
Groep: geschikt voor groep 7 en 8. En middelbaar onderwijs klas 1 en 2 


Les met Rodin als inspiratiebron!
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Na een korte introductie over Rodin, gaan de kinderen een eenvoudige lichaamshouding op papier zetten. Daarna wordt deze houding in ijzerdraad gevormd en worden er restjes stof en draad omgewikkeld. Beweging door houding en textuur zijn belangrijke thema's in deze les, net als oplossingsgericht werken.
Tijdsduur: 1 les van 2 uur
Groep: geschikt voor groep 7/8

Les over fantasie dieren!
Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
  Afbeelding invoegen
Eerst ontwerpen de kinderen een eigen fantasie dier. Vervolgens wordt deze overgenomen op karton. De kartonnen delen worden voorzien van textuur van o.a. stof en draad. De kartonnen delen kunnen in elkaar geschoven worden, waardoor een ruimtelijk 3D beeld ontstaat. 
Tijdsduur: 2 lessen van 2 uur
Groep: geschikt voor groep 5/6